1. Which one of the following countries is the world’s happiest country according to UN World Happiest Report, 2017?

(A) Norway

(B) Finland

(C) Australia

(D) Holland

Answer: Norway

 

 

 

2. According to the UN Human Development Report, 2016 India in term of human development is behind:

(1) Sri Lanka

(2) Brazil

(3) South Africa

(4) Nepal

Select the correct answer from the codes given below:

(A) 1 and 4

(B) 1,2 and 4

(C) 1,3 and 4

(D) 1,2 and 3

Answer: 1,2 and 3

 

 

 

 

3. Which one of the following countries will host 2020 Olympics?

(A) Japan

(B) India

(C) France

(D) USA

Answer: Japan

 

 

 

4. According to Transparency International Organisation, where does India rank among the 176 countries in the corruption perception Index 2016?

(A) 40th

(B) 76th

(C) 78th

(D) 79th

Answer: 79th

 

 

 

5. Which one of the following states has the highest female literacy rate?

(A) Mizoram

(B) Goa

(C) Himachal Pradesh

(D) West Bengal

Answer: Mizoram

 

 

 

6. 14th Pravasi Bharatiya Divas, 2017 was held in :

(A) Delhi

(B) Chandigarh

(C) Hyderabad

(D) Bengaluru

Answer: Bengaluru

 

 

 

7. The highest peace time gallantry award Ashok Chakra was conferred on:

(A) Havaldar Hangpan Dada

(B) General Bipin Rawat

(C) Major Rohit Suri

(D) Hav. Prem Bahadur Resmi

Answer: Havaldar Hangpan Dada

 

 

 

8. The Governor of which of the following states resigned following allegations of sexual harassment?

(A) Tripura

(B) Meghalaya

(C) Assam

(D) Nagaland

Answer: Meghalaya

 

 

 

9. Who among the following is the US Ambassador to the united Nations (2017)?

(A) Jeff Sessions

(B) Nikki Haley

(C) Michael Flynn

(D) Bobby Jindal

Answer: Nikki Haley

 

 

 

10. Which one of the following is the highest Military Award?

(A) Mahavir Chakra

(B) Paramvir Chakra

(C) Shaurya Chakra

(D) Vir Chakra

Answer: Paramvir Chakra

 

 

 

11. Which one of the following International airports in India is named after Rajiv Gandhi

(A) Bombay Airport

(B) Delhi Airport

(C) Bangalore Airport

(D)Hyderabad Air

 

 

 

12. Which of the following are communicable diseases ?

(1) Bird Flu

(2) AIDS

(3) Diabetes

(4) Cancer

Select the correct answer from the codes given below:

(A) (1) and (2)

(B) (1) and (4)

(C) (1). (2) and (3)

(D) (1). (2) and (3)

Answer: (1) and (2)

 

 

 

13. Who among the following is the author of “Death Under the Devdaar, ?

(A) Margaret Alva

(B) B.G. Verghese

(C) Ruskin Bond

(D)  Dr. K.P. Mathur

Answer: Ruskin Bond

 

 

 

 

14. Who among the following won the Hindu Prize 2016 ?

(A) Kiran Doshi

(B) Devi pro, Dwivedi

(C) Karan Johar

(D) Kunal Basu

Answer: Kiran Doshi

 

 

 

15. Who among the following women of Indian origin have been Astronauts in space missions till March 2017?

  1. Kalpana Chawla
  2. Shawna Pandya
  3. Sunita Williams
  4. Nikki Haley

Select the correct answer from the codes given below:

(A) 1 and 2

(B) 1 and 3

(C) 1,3 and 4

(D) 1,3 and 3

Answer: 1 and 3

 

 

 

16. The cultural heritage site ‘Hampi’ is in:

(A) Maharashtra

(B) Karnataka

(C) Madhya Pradesh

(D) Odisha

Answer: Karnataka

 

 

 

 17. Which one of the following countries got the highest number of Gold Medals in the 2016 Rio Olympics?

(A) China

(B) Russia

(C) USA

(D) UK

Answer: USA

 

 

 

 18. What is the number of members in the European Union after Brexit?

(A) 25

(B) 26

(C) 27

(D) 28

Answer: 27

 

 

 

 

 

19. Which day celebrated as World Democracy day?

(A) July 4

(B) September 15

(C) October 24

(D) December 10

Answer: September 15

 

 

 20. With which of the following is Sabrimala temple of Kerala associated?

(A) Shri Krishna

(B) Padmanabha Swamy

(C) Lord Ayappa

(D) Mahabalil

Answer: Lord Ayappa

 

 

 

21. A green plant placed in a bell jar containing KOH and exposed to light, does not show:

(A) Photosynthesis

(B) Respiration

(C) Mineral uptake

(D) Water uptake

Answer: Photosynthesis

 

 

 

22. Saliva contains:

(A) Amylase

(B) Cellulase

(C) Pectinase

(D) Chitinase

Answer: Amylase

 

 

 

 23. The longest part of alimentary canal is:

(A) Oesophagus

(B) Stomach

(C) Small intestine

(D) Large intestine

Answer: Small intestine

 

 

 

 24. Arrange the following parts of human respiratory system from larger to smaller

(A) Bronchioles>Bronchi>Alveoli>RBC

(B) Bronchi> Bronchioles>Alveoli>RBC

(C) Alveoli>RBC>Bronchi> Bronchioles>

(D) Alveoli> Bronchioles>Bronchi> RBC

Answer: Bronchi> Bronchioles>Alveoli>RBC

 

 

 

 25. Kala azar is caused by:

(A) Paramecium

(B) Amoeba

(C) Plasmodium

(D) Leishmania

Answer: Leishmania

 

 

 

 26. The acid which is present in lemon is:

(A) Citric acid

(B) Lactic acid

(C) Tartaric acid

(D) Maleic acid

Answer:  Citric acid

 

 

 

 27. Which of the following is used for producing artificial rain?

(A) Silver nitrate

(B) Silver iodide

(C) Copper oxide

(D) Nitrogen dioxide

Answer: Silver iodide

 

 

 

28. Water drops are spherical on a flat surface because of:

(A) ?

(B) Density

(C) Surface tension

(D) Vapor pressure

Answer: Surface Tension

 

 

 

 29. Alfred Nobel, (Nobel Prize is on his name) invented:

(A) Telephone

(B) Diesel Engine

(C) Dynamite

(D) Dynamo

Answer: Dynamite

 

 

 

 

30.Which type of mirror is used in the head lights of vehicles ?

(A) Plain mirror

(B) Concave mirror

(C) Convex mirror

(D) Parabolic mirror

Answer: Concave mirror

 

 

 

 

31 The comment of which the following historian/writer on the nature of the Revolt of 1857 are not given correctly?

(A) V.D. Savarkar calls it the War of Indian Independence

(B) C.A. Bayly calls It an unimportant event glorified by the Nationalist historians

(C) L.E.R. Rees calls it as a war of fanatic religionists against the Christians

(D) T.R. Holmes calls it a conflict between civilization and barbarians

Answer: C.A. Bayly calls It an unimportant event glorified by the Nationalist historians

 

 

 

 

 32. Which of the following Factory Acts abolished the child labour ?

(A) First Factory Act

(B) Second Factory Act

(C) Both (A) and (B) are correct

(D) None of the above is correct

Answer: None of the above is correct

 

 

 

 33. Which of the following is not correct about the Vernacular Press Act?

(A)  It was enacted by Lord Lytton to gag the Press

(B) It was repealed by Lord Ripon

(C) He was supported by the Law Member of Lord Lytton’s Council

(D) Lytton also took many other measures against the Indians

Answer: He was supported by the Law Member of Lord Lytton’s Council

 

 

 

 34. By which Act the British Government introduced for the first time the principle of election in a limited form for the Legislative Councils, through the new professional classes, superseding the landlords

(A) Indian Councils Act, 1861

(B) Indian Councils. Act, 1892

(C) Minto-Morley Reforms, 1909

(D) Queen’s Proclamation, 1858

Answer: Indian Councils, Act, 1892

 

 

 

 35. The election for how many seats of the Constituent Assembly took place in 1946?

(A) 296

(B) 300

(C) 290

(D) 295

Answer: 296

 

 

 

 36. The names of the Chapekar Brother who killed W.C. Rand, the notorious chairman of the Poona Plague Commission, were:

(AI Damodar and Udita

(B) Balkrishna and Udita

(C) Damodar and Balkrishna

(D) Udita and Manohar Padke

Answer: Damodar and Balkrishna

 

 

 

 37. Which section of Indian society dominated the Congress Sessions in numbers from 1902 to 1909

(A) Traders

(B)  Journalists

(C) Doctors and Teachers

(D) Lawyers

Answer: Lawyers

 

 

 

 38. Which of the following is not matched correctly?

(A) Indian Association-Surendra nath Banerjea

(B) Depressed Class Mission Society-B.R. Ambedkar

(C) The Muhammadan Literary Society-Nawab Abdul Latif

(D) Congress Socialist Party-Ram Manohar Lohia

Answer: Depressed Class Mission Society-B.R. Ambedkar

 

 

 

 39. Shah Nawaj Bhutto was the Dean of which state in 1947-48?

(A) Junagadh

(B) Hyderabad

(C) Kashmir

(D) None of the above

Answer: Junagadh

 

 

 

 40. What was a sin against man and god, according to Mahatma Gandhi?

(A) Caste system

(B) Alcoholism

(C) Poverty

(D) Untouchability

Answer: Untouchability

 

 

 

 41. Which of the following districts of Himachal Pradesh have highest and lowest percentage of urban population respectively?

(A) Shimla and Solan

(B) Shimla and Kangra

(C) Shimla and Chamba

(D) Shimla and Mandi

Answer: Shimla and Kangra

 

 

 

 42. Which of the following statements is/are true?

(1) India’s GDP grew 7.9% in 2015-16 against an earlier estimation of 7.6%

(2) Private consumption demand, however has been marginally revised downward, from 7.4% 7.3 for 2015-16.

(A) 1 is true but 2 is false

(B) 2 is true but 1 is false

(C) Both 1 and 2 are true

(D) Both 1 and 2 are false

Answer: Both 1 and 2 are false

 

 

 

 43. What is the proposed theme of BRICS Summit 2017 to be held in China?

(A) Building Responsive, inclusive and collective solution

(B) BRICS: Stronger Partnership for a Brighter Future

(C) BRICS: Partnership-a powerful factor of Global Development

(D) Inclusive Growth: Sustainable Solutions

Answer: BRICS: Stronger Partnership for a Brighter Future

 

 

 

 44. According to Census 2011, which of the following Indian states have female literacy lower than the national average?

(A) Gujarat

(B) Himachal Pradesh

(C) Tamil Nadu

(D) Maharashtra

Answer: Gujarat

 

 

 

 45. Who among the following introduced the concept of Human Development?

(A) Prof. Amartya Sen

(B) Dr. Mahbub-ul-Haq

(C) Prof. Jean Dreze

(D) Paul Krugman

Answer: Dr. Mahbub-ul-Haq

 

 

 

 46. What are the targeted Fiscal Deficit and Revenue Deficit respectively for Government of India for the year 2017-18?

(A) 3.2 and 2.5 percent of GDP

(B) 3.9 and 1.9 percent of GDP

(C) 4.0 and 1.9 percent of GDP

(D) 4.2 and 1.9 percent of GDP

Answer: 3.9 and 1.9 percent of GDP

 

 

 

47. Arrange the following Indian S.tes in descending order as per sex ratio:

(1) Kerala

(2) Puduchecheri”

(3) Tamil Nadu

(4) Andhra Pradesh

(5) Chhattisgarh

(A)1,3,2,4,5

(B) 1,2,4,3,5

(C) 1,2,3,4,5

(D) 1,2,3,5,4

Answer: 1,2,3,4,5

 

 

 

48. The Finance Commission of India was established under which Article of Indian Constitution ?

(A) Article 340

(B) Article 280

(C) Article 390

(D) Article 250

Answer: Article 280

 

 

 

 49. Which of the following statements is/are true ?

(1) The Swachh Bharat Mission was launched on 2nd October, 2014, with a target to make the country clean by 2nd October, 2019

(2) All 4041 statutory towns as per census 2011 are covered under Swachh Bharat Mission

(A)1) is true but (2) is false

(B) (1) is false but (2) is true

(C) Neither (1) nor (2) is true

(D) Both (1) and (2) are true

Answer: Both (1) and (2) are true

 

 

 

50. What is the Government Debt to GDP ratio for India in 2016?

(A) 68.5

(B) 72.5

(C) 74.2

(D) 76.4

Answer: 68.5

 

 

 

51. According to the living planet index, the most important factor in decline in animal populations is:

(A) Exploitation

(B) Habitat degradation and change

(C)Habitat loss

(D) Climate change

Answer: Exploitation

 

 

 

 52. The aim of Green chemist, is

(A) To maximize benefits for chemical product development

(B) To design efficient chemical products and processes

(C) To, design safe chemical products that reduce or eliminate the use of hazardous material

(D) To utilize non-renewable energy

Answer: To, design safe chemical products that reduce or eliminate the use of hazardous material

 

 

 

53. Which of the following group of animals has the highest number of threatened species?

(A) Insects

(B) Mammals

(C) Birds

(D) Amphibians

Answer: Amphibians

 

 

 

54. Constructed wetlands can is, used to purify :

(A) Municipal wastewater

(B) Industrial wastewater

(C) Strom water rich in particular and other contaminants

(D) All of the above

Answer: All of the above

 

 

 

55. One of the powerful conservation tools developed on the concept of neoclassical environmental economics:

(A) Polluter pays principle

(B) Environmental Kuznets Curve

(C) Pay for Ecosystem Services

(D) Willingness to Pay

Answer: Willingness to Pay

 

 

 

56. Which of the following were once parts of ‘Gondwanaland’?

(A) Asia, Europe and North America

(B) Africa, North America and South America

(C) Africa, Indian subcontinent and Europe

(D) Africa, India, Australia and South America

Answer: Africa, India, Australia and South America

 

 

 

 

57. …………refers to a measure of the area of biologically productive land or sea required to produce resources (material, food and energy) consumed.

(A) Living Planet Index (LPI)

(B) Human Development Index (HDI)

(C) Ecological Footprint (EF)

(D) Happy Planet Index (HPI)

Answer: Ecological Footprint (EF)

 

 

 

 58. The Union Ministry of Environmental and Forests was renamed as:

(A) The Union Ministry of Environment, Forests and Renewable Energy

(B) The Union Ministry of Environmental, Forests and Earth Sciences

(C) The Union Ministry of Environment, Forests and Sustainable Development

(D) The Union, Forests and Climate Change

Answer: The Union, Forests and Climate Change

 

 

 

59. The revised and updated Strategic Plan for Biodiversity 2011-2020, including Aichi Biodiversity Targets outlines:

(A) 5 Strategic goals and 20 targets

(B) 3 Strategic goals and 15 targets

(C) 2 Strategic goals and 10 targets

(D) 1 Strategic goals and 5 targets

Answer: 5 Strategic goals and 20 targets

 

 

 

 60. Which of the following is considered as the supporting ecosystem services?

(A) Soil formation, nutrient cycling, and primary productivity

(B) Climate change

(C) Disease emergence

(D) Ecotourism

Answer: Soil formation, nutrient cycling, and primary productivity

 

 

 

61. The Indo-Gangetic plain is located between:

(A) Deccan plateau and Narmada range

(B) Deccan plateau and Aravallis

(C) Peninsular plateau and the Narmada range

(D) Peninsular plateau and Himalayas

Answer: Peninsular plateau and Himalayas

 

 

 

62. Which one of the water bodies separates the Andaman from Nicobar?

(A) ?

(B) Gulf of Mannar

(C) 10 channel

(D) Andaman sea

Answer: 10 Channel

 

 

 

63. Consider the statement(s) related to the green revolution:

(1) Green revolution ensured that there was no regional disparity.

(2) There was increase in production of all the food grains and commercial crops

Which of the following is/are the correct statement(s)?

(A) 1 only

(B) 2 only

(C) Both 1 and 2

(D) Neither 1 nor 2

Answer: Neither 1 nor 2

 

 

 

64. Which of the following regions is famous for the Lion-tailed Macaque?

(A) Eastern Ghats of Andhra Pradesh

(B) Western Ghats of Kerala

(C) Shivalik hills of Northern India

(D) Hills of North-East India

Answer: Western Ghats of Kerala

 

 

 

65. Consider the following statements:

(1) Continental shelves of Lakshadweep are originated due to coral reefs.

(2) The continental shelves of western coast are due to faulting and submergence.

Which of the following is/are the correct statement(s)?

(A) 1 only

(B) 2 only

(C) Both 1 and 2

(D) Neither 1 nor 2

Answer: Both 1 and 2

 

 

 

66. Match List-I (Mineral ore) with List-II (Location) and select the correct answer using the codes given below the lists:

(a) Uranium        (1) Anantpur

(b) Thorium        (2) Belgaum

(c) Copper           (3) Singhbhum

(d) Bauxite          (4) Travancore

(a)          (b)          (c)           (d)

(A)         2              4              1              3

(B)          2              1              4              3

(C)          3              4              1              2

(D)          3              1              4              2

Answer: 3            4              1              2

 

 

 

67 What are the variables which the global gender index examines:

(1) Economic participation and opportunity

(2) Educational attainment

(3) Health and survival

(4) Political empowerment

Codes:

(A)          1 and 2

(B)          1,2 and 3

(C)          1,2,3 and 4

(D)          1 and 3

Answer: 1,2,3 and 4

 

 

 

68. SABLA scheme focuses on:

(A) Destitute women

(B) Adolescent girls

(C) Maternity benefits

(D) Victim of commercial sexual exploitation

Answer: Adolescent girls

 

 

 

69. The Disaster Management Act was enacted in India in the year:

(A) 2006

(B) 2005

(C) 2008

(D) 2007

Answer: 2005

 

 

 

70. Where does the Cauvery reach the Bay of Bengal?

(A) Poompuhar

(B) ?

(C) Mahendragiri

(D) Bhimunipatnam

Answer: Poompuhar

 

 

 

71. Who is the author of Trams in Kashmir and Ladakh

(A) James Tud

(B)Vincent Smith

(C) E.J. Ramon

(D) G.T. Vigne

Answer: G.T. Vigne

 

 

 

72. Who succeeded to the throne of Kangra princely state when Raja Hari Chand I was presumed dead but was actually alive ?

(A) Megh Chand

(B)Karam Chand

(C) Suvira Chands

(D) Dharam Chan,

Answer: Karam Chand

 

 

 

73. Who guided Raja Sahil Varman of Chamba princely state on matters concerning the setting up of new capital of the state at its present location-Chamba ?

(A) Yugakar

(B)Saumatika

(C)Yogi Charpatnath

(D) Turushka

Answer: Yogi Charpatnath

 

 

 

74. Around which year was Moravian Mission with its headquarters at Kyelang (Lahul) set up ?

(A) 1823 A.D.

(B) 1835 A.D.

(C) 1853 A.D.

(D) 1876 A.D.

Answer: 1853 A.D.

 

 

 

75. During or about the reign of which raja of Bilaspur princely state his state (and all other Shimla Hill States) became subject and Tributary to the Mughal Empire ?

(A) Gyan Chand

(B) Fateh Chand

(C) Megh Chand

(D) Rattan Chand

Answer: Gyan Chand

 

 

 

76. According to Vikrami Sambat when was a treaty concluded between Maharaja Ranjit Singh of Lahore and Raja Sansar Chand of 1Cangra by which the Kangra fort and District Sandha. were transferred to the Government of Lahore ?

(A) 1853 A.D., Jeshtha 5

(B) 1861 A.D., Asad 5

(C) 1866 A.D., Sawan 5

(D) 1867 A.D., Bhadon 5

Answer: 1853 A.D., Jeshtha 5

 

 

 

77. Which raja of Kullu princely state transferred the capital of his state from Naggar to SultanPur ?

(A) Man Singh

(B) Bahadur Singh

(C) Jai Singh

(D) Jagat Singh

Answer: Jagat Singh

 

 

 

78. Which raja of Sirmaur princely sta. was given the title of Maharaja by the British ?

(A) Fatah Parkash

(B) Shamsher Parkash

(C) Amar Parkash

(D) Rajinder Parkash

Answer: Amar Parkash

 

 

 

79. Which raja of Bushahr princely state adopted Surender Shah, the younger brother of Garhwal ruler, as his son because his only surviving son from a concubine, Padam Singh, was considered illegitimate ?

(A) Fatah Sing

(B) Skamaber Singh

(C) Kehri Singh

(D) Rudra Singh

Answer: Skamaber Singh

 

 

 

80. Around which year did Prem Pracharini Sabha of Dhami princely state converted i.elf into Dhami Riyasati Praja Mandel?

(A) 1930 A.D

(B) 1933 A.D

(C) 1935 A.D

(D) 1939 A.D

Answer: 1939 A.D

 

 

 

81. In which year did Himachal Pradesh become a Part C state of the Indian Union?

(A) 1948 A.D

(B) 1949 A.D

(C) 1950 A.D

(D) 1951 A.D

Answer: 1951 A.D

 

 

 

82. in which region of H.P. in Chanderkup lake?

(A) Kinnaur

(B) Rohru-Jubbal

(C) Chamba

(D) Sirmaur

Answer: Chamba

 

 

 

83. Which one of the following streams is a tributary of the Sutlej river?

(A) Bata

(B) Asni

(C) Nogli

(D) Harla

Answer: Nogli

 

 

 

84. Near which town are Rahla water-falls?

(A) Bharmaur

(B) Nadaun

(C) Pandoh

(D) Manali

Answer: Manali

 

 

 

85. Which one of the following glaciers is not in Chandra Valley of Lahual?

(A) Pacha

(B) Dudhon

(C) Shili

(D) Kulti

Answer: Dudhon

 

 

 

86. Given below are the names of some mountain peaks of H.P. and the region in which they fall, Find the mismatch.

(A) Shach……….Kullu

(B) Shilla…………Kinnaur

(C) Manerang……..Chamba

(D) Murangla………..Lahual-Spiti

Answer: Murangla…………..Lahual-Spiti

 

 

 

87. Which mountain pass joins Chamba and Jammu?

(A) Basodan

(B) Padri

(C) Dulchi

(D) Drati

Answer: Padri

 

 

 

88. Which one of the following areas which were declared difficult and inaccessible by the H.P. Govt. In its notification of 1999 A.D. falls in Mandi District of H.P.?

(A) Thunag

(B) Anni

(C) Sangrah

(D) Banjar

Answer: Thunag

 

 

 

89. According to mythology which one of the following is considered to be the goddess of snakes?

(A) Kamna Devi

(B) Shikari Devi

(C) Mansa Devi

(D) Chintpurni

Answer: Mansa Devi

 

 

 

90. Who is the principal god of the Gaddis?

(A) Visnu

(B) Shiva

(C) Vasuki

(D) Vamdeva

Answer: Shiva

 

 

 

91. According to 2016-17 Economic Survey what was the expected growth rate of economy in H.P. during the 2016-17 year?

(A) 7.5 percent

(B) 8.1 percent

(C) 6.8 percent

(D) 5.9 percent

Answer: 6.8 percent

 

 

 

92. How many LED bulbs are being provided to the domestic consumers in H.P. at rates cheaper than the open market?

(A) Five

(B) Seven

(C) Ten

(D) Fifteen

Answer: Ten

 

 

 

93. According to the 2016-17 Economic Survey approximately what percentage of total identified potential of hydro-power in H.P. has been harnessed?

(A) 23.37 percent

(B) 29.67 percent

(C) 33.77 percent

(D) 37.73 percent

Answer: 37.73 percent

 

 

 

94. What is the name of the programme launched in H.P. for popularisation and innovation of Science and Math for the students of 6 to 8 class?

(A) Prayas

(B) Chintan

(C) Khoj

(D) Prayog

Answer: Prayas

 

 

 

95. In how many Districts of H.P. is Swachh Bharat Mission being implemented?

(A) 3

(B) 6

(C) 9

(D) 12

Answer: 12

 

 

 

96. Besides Una District, in which two other districts of H.P. Beti Bachao Beti Padhao scheme has been started?

(A) Kangra and Hamirpur

(B) Hamirpur and Bilaspur

(C) Bilaspur and Solan

(D) Solan and Mandi

Answer: Kangra and Hamirpur

 

 

 

97. In which District of H.P. is Sechu Tuan Nala sanctuary?

(A) Chamba

(B) Shimla

(C) Solan

(D) Bilaspur

Answer: Chamba

 

 

 

98. Identify the correct order in which the marriage ceremonies are performed in H.P.?

(A) Shanti-Samuhat-Lagan-Milni

(B) Samuhat-Shanti-Milni-Lagan

(C) Shanti-Milni-Lagan-Samuhat

(D) Samuhat-Shanti-Lagan-Milni

Answer: Samuhat-Shanti-Milni-Lagan

 

 

 

 

99. In which building in Shimla town was the residence of Commander in chief of India in the beginning of the twentieth century?

(A) Kennedy House

(B) Retreat

(C) Wild Flower Hall

(D) Gorton Castle

Answer: Wild Flower Hall

 

 

 

 

100. In which Vidhan Sabha Election Shanta Kumar and Vir Bhadra Singh contested from two constituencies earlier?

(A) 1985

(B) 1990

(C) 1993

(D) 1998

Answer: 1990