1. Which raja of Spiti invaded Kullu during the reign of Raja Rudar Pal and made it a tributary of Spiti ?

(A) Samudra Sen

(B) Rajendar Sen

(C) Chet Sen

(D) Ranjit Sen

Answer: Rajendar Sen

 

 

 

2. Which raja of Mandi princely state got a silver image (of deity) made and named it Madho Rai to which he assigned his Kingdom ?

(A) Suraj Sen

(B) Hari Sen

(C) Shyam Sen

(D) Sidh Sen

Answer: Suraj Sen

 

 

 

3. Where was the treaty between Maharaja Ranjit Singh and Raja Sansar Chand of Kangra signed on 5th Sawan 1866 Sambat (corresponding to about 20th July 1809) by which the Kangra fort and District of Sandhata were transferred to the Govt. of Lahore ?

(A) Amritsar

(B) Lahore

(C) Kangra

(D) Jwalamukhi

Answer: Jwalamukhi

 

 

 

4. According to Govt. of India’s letter dated 8th February, 1889 what was the order in which the rulers of the following princely states were to sit in the Darbar ?

(A) Sirmaur, Kehlur, Mandi, Bushahr

(B) Bushahr, Kehlur, Sirmaur, Mandi

(C) Mandi, Sirmaur, Kehlur,. Bushahr

(D) Kehlur, Sirmaur, Mandi, Bushahr

Answer: Mandi, Sirmaur, Kehlur,. Bushahr

 

 

 

5. According to the Sanad granted to the Raja of Keonthal in September 1815 which of the following were placed under his authority ?

(A) Theog and Ghund

(B) Kiari and Balson

(C) Ghund and Darkoti

(D) Madhan and Khaneti

Answer: Theog and Ghund

 

 

 

6. Which raja of Sirmaur shifted the seat of his Govt. from Kalsi to Rajpur ?

(A) Karam Parkash

(B) Rattan Parkash

(C) Suraj Parkash (D) Budhi Parkash

Answer: Karam Parkash

 

 

 

7. Which revolutionary leader of Mandi princely state escaped to Badrinath after the Mandi conspiracy case of 1914-15 and assumed the name of Swami Krishna Nand ?

(A) Hardev

(B) Mian Jawahar Singh

(C) Bhai Hirdey Ram

(D) Dr. Mathra Das

Answer: Hardev

 

 

 

8. According to 2011 Census in which District of H.P. the percentage of rural scheduled tribes population is lowest in the state ?

(A) Una

(B) Bilaspur

(C) Hamirpur

(D) Shimla

Answer: Una

 

 

 

9. Under the Himachal Pradesh Right to Information Rules 2006 what is the fee for inspection of Records/ documents per 30 minutes or part thereof ?

(A) Rupees 10

(B) Rupees 15

(C) Rupees 20

(D) Rupees 25

Answer: Rupees 25

 

 

 

10. Which one of the following Deras/ temples is nearest from Una town of H.P. ?

(A) Dera Sidh Baba Rudru

(B) Dera Baba Barhbhag Singh

(C) Dera Jogi Panga

(D) Bhadrakali Temple

Answer: Dera Baba Barhbhag Singh

 

 

 

11. What was the number of double-member constituencies during elections to the 41 member H.P. Territorial Council in 1956 ?

(A) 7

(B) 9

(C) 11

(D) 13

Answer: 11

 

 

 

12. Which Buddhist monastery is also called the Ajanta of the Himalayas ?

(A) Kanam

(B) Gainur

(C) Dhankar

(D) Tabo

Answer: Tabo

 

 

 

13. Which raja of Kangra princely state . fell in love with a gaddan named Nokhu ?

(A) Anirudh Chand

(B) Sansar Chand

(C) Ranbir Chand

(D) Ghamand Chand

Answer: Sansar Chand

 

 

 

14. Identify the place in Sirmaur District of H.P. where an important battle was fought between the British and the Gurkhas ?

(A) Jaitak Hills

(B) Haripur Dhar

(C) Rampur Ghat

(D) Choor Peak

Answer: Jaitak Hills

 

 

 

15. Which Rana of Baghat princely state ceded to the British the land required for Kalka-Shimla railway line and Solan and Kasauli cantonments ?

(A) Ishwari Singh

(B) Keshvinder Singh

(C) Durga Singh

(D) Dalip Singh

Answer: Dalip Singh

 

 

 

16. In which village of Kangra District of H.P. was Justice Mehar Chand Mahajan born ?

(A) Nagrota Bagwan

(B) Nagrota .Surinya

(C) Nagrota Khindri

(D) Nagrota Bagh

Answer: Nagrota Surinya

 

 

 

17. What is the Vedic name of the river Ravi ?

(A) Ashni

(B) Purushni

(C) Arjikiya

(D) Kaushalya

Answer: Purushni

 

 

 

18. Which mountain range separates Kinnaur and Spiti from Tibet ?

(A) Pir Panjal

(B) Dhauladhar

(C) Bara Banghal

(D) Zanskar

Answer: Zanskar

 

 

 

19. Which is the highest mountain peak in H.P. ?

(A) Mani Mahesh Kailash

(B) Shilla

(C) Murkhila

(D) Shipki

Answer: Shilla

 

 

 

20. Which mountain pass joins Kullu and Lahaul ?

(A) Kangla

(B) Parangla

(C) Rohtang

(D) Kugti

Answer: Rohtang

 

 

 

21. Who is the author of Geographica ?

(A) Panini

(B) Ptolemy

(C) Varahamihira

(D) Hsuan Tsang

Answer: Ptolemy

 

 

 

22. On which festival in H.P. the cattle are given rest and are not yoked ?

(A) Haryali

(B) Cherwal

(C) Chira

(D) Phulech.

Answer: Haryali

 

 

 

23. On which day in 1977 the H.P. Vidhan Sabha was dissolved and President’s rule imposed ?

(A) March 15

(B) April 30

(C) May 10

(D) June 21

Answer: May 10

 

 

 

24. Which sanctuary was merged with the Great Himalayan National Park in Kullu District of H.P.

(A) Sainj

(B) Pin Valley

(C) Kanawar

(D) Rupi Bhaba

Answer: Sainj

 

 

 

25. Which one of the following sectors of economy registered highest value added growth rate during 2015-16?

(A) Manufacturing

(B) Mining and Quarrying

(C) Real Estate ownership of dwellings and professional services

(D) Trade, repair, hotels and restaurants

Answer: Real Estate ownership of dwellings and professional services

 

 

 

26. Which sector’s contribution has been highest in harnessing hydroelectric power in H.P. ?

(A) HPSEBL .

(B) HPPCL

(C) Central/Joint Sector

(D) Himurja

Answer: Central/Joint Sector

 

 

 

27. Which scheme has replaced the Swaranjayanti Gram Swarozgar Yojna (SGSY) ?

(A) Deen Dayal Upadhaya Gramin Kaushal Yojna

(B) National Rural Livelihood Mission

(C) Saansad Adarsh Gram Yojna

(D) Pradhan Mantri Awas Yojna

Answer:  National Rural Livelihood Mission

 

 

 

28. What is the amount of incentive money being provided in H.P. for per individual household for latrine making ?

(A) Rs. 5,000

(B) Rs. 10,000

(C) Rs. 12,000

(D) Rs. 15,000

Answer: 12,000

 

 

 

29. Persons of which age-group are eligible in H.P. for contributing to Pradhan Mantri Jeevan Jyoti Bima Yojna ?

(A) 15 to 50 years

(B) 20 to 60 years

(C) 18 to 50 years

(D) 20 to 70 years

Answer: 18 to 50 years

 

 

 

30. What is the contribution of H.P. Govt. to each accountholder of unorganised sector under the Atal Pension Yojna ? (for all those who joined the scheme between 1 June, 2015 and 31 March, 2016 for next three years) ?

(A) Rs. 500 per year

(B) Rs. 1,000 per year

(C) Rs. 5,000 per year

(D) Rs. 10,000 per year

Answer: Rs. 1,000 per year

 

 

 

31. Who is the Defence Minister of India ?

(A) Arun Jaitley

(B) Nirmala Sitharaman

(C) Manohar Parrikar

(D) Prakash Javadekar

Answer: Rajnath Singh

 

 

 

32. Which of the following has been sentenced to death in the 1993 Mumbai serial bomb blast case ?

(A) Karimullah Khan

(B) Taher Merchant

(C) Riyaz Siddiqui

(D) Abu Salem

Answer: Taher Merchant

 

 

 

33. When did Swami Vivekananda address the World Parliament. of Religions in Chicago (U.S.A.) ?

(A) 11 September, 1893

(B) 10 April, 1894

(C) 21 July, 1897

(D) 10 October, 1898

Answer: 11 September, 1893

 

 

 

34. When was Ahmedabad’s iconic Sidi Saed Mosque, popularly called Jaliwali Masjid, built ?

(A) 1526 A.D.

(B) 1556 A.D.

(C) 1572 A.D.

(D) 1593 A.D.

Answer: 1572 A.D.

 

 

 

35. According to the list compiled by Geneva based World Economic Forum what is India’s rank in Global Human Capital Index. in 2017 ?

(A) 97

(B) 103

(C) 112

(D) 126

Answer: 103

 

 

 

36. Who is the Vice-Chairman of NITI Ayog?

(A) Ariji Basu

(B) Sudarshan Sharma

(C) Rajiv Kumar

(D) Sushil Chandra

Answer: Rajiv Kumar

 

 

 

37. On its nearly 508 km. route in which state will the proposed Bullet Train have maximum coverage (kilometer-wise) ?

(A) Gujarat

(B) Maharashtra

(C) Dadra and Nagar Haveli

(D) Daman and Diu

Answer: Maharashtra

 

 

 

38. Who was India’s first astronomer and mathematician to describe ZERO around 628 A.D.?

(A) Brahmagupta

(B) Varahamihira

(C) Aryabhatta

(D) Bharat Muni

Answer: Brahmagupta

 

 

 

39. In which city is Roy Villa where sister Nivedita died in 1911 ?

(A) Kolkata

(B) Purulia

(C) Jalpaiguri

(D) Darjeeling

Answer: Darjeeling

 

 

 

40. Which day is observed as Hindi Divas ?

(A) 7 September

(B) 14 September

(C) 21 September

(D) 28 September

Answer: 14 September

 

 

 

41. Who among the following is organising a Pan-India rally for the rivers and is suggesting that all sewage is treated well before it is put into the water bodies ?

(A) Guru Sadhguru

(B) N. Srinivas

(C) K. Subhash

(D) V. Satyan.arayana

Answer: Guru Sadhguru

 

 

 

42. With which country India has the longest international border ?

(A) Bangladesh

(B) Pakistan

(C) China

(D) Myanmar

Answer: Bangladesh

 

 

 

43. After which nationalist leader is Farrukhabad’s hospital, where nearly 49 children died within a month, named ?

(A) Mangal Pandey

(B) Chandrashekhar Azad

(C) Ram Manohar Lohia

(D) B.R. Ambedkar

Answer: Ram Manohar Azad

 

 

 

44. What is the theme of exhibitions and seminars being organised to commemorate 75 years of Quit India Movement ?

(A) Atulaya Bharat

(B) Desh Bhakti

(C) Sankalp se Siddhi

(D) Swachhta ki Manjil

 

 

 

 

45. Which state was the largest producer of Cotton during 2016 ?

(A) Telangana

(B) Maharashtra

(C) Madhya Pradesh

(D) Gujarat

Answer: Gujarat

 

 

 

46. What .name was given to the hurricane that hit Florida (USA) in early September, 2017 ?

(A) Katia

(B) Harvey

(C) Irma

(D) Jose

Answer: Irma

 

 

 

47. Who is the President of Belarus ?

(A) Andre Kobyakov

(B) Andorzej Duda

(C) Petro Pdroshenko

(D) A.G. Lukashenko

Answer: A.G. Lukashenko

 

 

 

48. Which is the majority ethnic community in Myanmar ?

(A) Hindus

(B) Buddhists

(C) Shia Muslims

(D) Sunni Muslims

Answer: Buddhists

 

 

 

49. Who is U.N. High Commissioner for Human Rights ?

(A) Tony Tyler

(B) Roberto Azevedo

(C) Zeid Ra’ad al-Hussein

(D) Kunio Mikuriya

Answer: Zeid Ra’ad al-Hussein

 

 

 

50. Who is Singapore’s first woman President ?

(A) Halimah Yacob

(B) Lee Hsien Loong

(C) Lee Kuan Yew

(D) None of the above

Answer: Halimah Yacob

 

 

 

51. To which country does Yukiya Amano the head of International Atomic Energy Agency (IAEA) belong?

(A) Japan

(B) China

(C) Bulgaria

(D) France

Answer: Japan

 

 

 

52. Which city of U.S.A. is hosting the 2028 Olympics ?

(A) Washingtoii

(B) Los Angeles

(C) Chicago

(D) New York

Answer: Los Angeles

 

 

 

53. Besides Hillary Clinton which Presidential candidate in USA won the popular vote but lost the Presidential office?

(A) George W. Bush

(B) Al Gore

(C) Jimmy Caner

(D) Abraham Lincoln

Answer: Al Gore

 

 

 

54. Who is Rodrigo Duterte ?

(A) President of Philippines

(B) Prime Minister of Mali

(C) Prime Minister of Malayasia

(D) Prime Minister of Thailand

Answer: President of Phillippines

 

 

 

55. What is the name of NASA’s space-craft which ended its 20-year space mission journey to Saturn planet around September 14-15, 2017 ?

(A) Enceladus

(B) Titan

(C) Cassini

(D) Memento

Answer: Cassini

 

 

 

56. According to Global Burden of disease 2016 Report which country of the world showed the largest number of deaths of infants below the age of five years during 2016 ?

(A) Nigeria

(B) Congo

(C) Ethiopia

(D) India

Answer: India

 

 

 

57. In which country is Mecca where the Muslims go for Haj ?

(A) U.A.E.

(B) Saudi Arabia

(C) Iraq

(D) Egypt

Answer: Saudi Arabia

 

 

 

58. Which city of China was the venue of 9th BRICS Summit held in September 2017 ?

(A) Xiamen

(B) Shanghai

(C) Beijing

(D) Hong Kong

Answer: Hong Kong

 

 

 

59. Which European country recently imposed a ban on wearing full face veil in public and the ban was upheld by the European Court of Human Rights also on 10th July, 2017 ?

(A) Norway

(B) Denmark

(C) Belgium

(D) Sweden

Answer: Belgium

 

 

 

60. Approximately how many cities in the world are on UNESCO’s list of heritage cities ? (Sept., 2017)

(A) 100

(B) 150

(C) 200

(D) 250

Answer: 250

 

 

 

61. By which Article of the Constitution State Legislative Council can be created or abolished ?

(A) Article 168

(B) Article 170

(C) Article 169

(D) Article 171

Answer: Article 169

 

 

 

62. In India Power of Judicial Review is enjoyed by which Court ?

(A) Supreme Court alone

(B) All the Courts

(C) Supreme Court and High Courts

(D) None of the above

Answer: Supreme Court and High Courts

 

 

 

63. What is the quorum of the sittings of Rajya Sabha ?

(A) One-fourth of the total members of the House

(B) One-tenth of the total members of the House

(C) Two-third of the total members of the House

(D) More than half of the total members of the House

Answer: One-tenth of the total members of the House

 

 

 

64. Which of the following is the function of the ‘Business Advisory Committee’?

(A) Audit the report and accounts of public sector units

(B) Scrutinize every question of the violation of the privileges of the House

(C) Scrutinize the cases presented  in the House

(D) To recommend the time allotted to the different heads

Answer: To recommend the time allotted to the different heads

 

 

 

65. The Governor does not appoint the following :

(A) Judges of High Court

(B) Chief Minister

(C) Advocate General of the State

(D) Chairman, State Public Service Commission

Answer: Chairman, State Public Service Commission

 

 

 

66. Reservation of seats for SCs and STs in Panchayat Raj system under Article 243D of Indian Constitution is as :

(A) In proportion to their population

(B) Percentage fixed by the Union Government

(C) Percentage fixed by the State Government

(D) None of the above

Answer: In proportion to their population

 

 

 

 

67. Which one of the following is the correct statement with regard to Judiciary in India ?

(A) India has an integrated judicial system

(B) Judiciary in India functions on the principle of the ‘Due Process of Law’

(C) The apex court cannot overrule the decisions of the High Courts

(D) The power of ‘judicial review’ means the power of the courts to revise their own decisions

Answer: India has an integrated judicial system

 

 

 

 

 

68. Which of the following is correct ?

(I) Article 19 i(b) is related to peaceful assembly of citizens without arms

(II) Freedom of Press is exclusively mentioned in Article 19 i(d)

(III) Article 25 gives freedom of conversion to the citizens

(IV)Article 32 mentions four writs

Choose the correct answer :

(A) (I) and (IV) only

(B) (I), (II) and (IV) only

(C) (II) and (III) only

(D) (I) only

Answer: I only

 

 

 

69. Who among the following take part in the election of Indian President ?

(A) All members of the Parliament

(B) All elected members of the Parliament

(C) All members of the Parliament and Legislative Assemblies of States and Union Territories

(D) All elected members of Parliament and Legislative Assemblies of States and Union Territories

Answer: All elected members of Parliament and Legislative Assemblies of States and Union Territories

 

 

 

 

70. Which of the following criteria are required for a political party to become a national party ?

(A) Any party securing 6% of the valid votes in an assembly or Lok Sabha general election in four or more states

(B) Any party winning 2% of the total Lok Sabha seats in Lok Sabha general elections from at • least 3 states

(C) Any party getting recognition as a state party in at least four states

(D) Any of the above

Answer: Any of the above

 

 

 

71. Which Viceroy formed the First Famine Commission in India- ?

(A) Lord Canning

(B) Lord Ripon

(C) Lord Lytton

(D) Lord Dufferin

Answer: Lord Lytton

 

 

 

72. From which Act the Secretary of State started getting salary from the British Treasury ?

(A) Indian Council’s Act, 1892

(B) Government of India Act, 1919

(C) Government of India Act, 1935

(D) Minto-Morley Reforms, 1909

Answer: Government of India Act, 1935

 

 

 

73. Of the following, who opposed the increase of girls’ marriageable age by the Age of Consent Act, 1891?

(A) Gopal Krishna Gokhale

(B) Keshav Chandra Sen

(C) Mahadev Govind Ranade

(D) Balgangadhar Tilak

Answer: Balgangadhar Tilak

 

 

 

74. Who was the first Muslim President of Indian National Congress ?

(A) Badr-ud-din Taiyabji

(B) Abul Kalam Azad

(C) Shaukat Ali

(D) Abdul Gaffar Khan

Answer: Badr-ud-din Taiyabji

 

 

 

75. Who says that the Vedanta is the true expression of Hindu spiritual authority ?

(A) Dayananda Saraswati

(B) Mahatma Hans Raj

(C) Guru Dutt Vidyarthi

(D) Vivekananda

Answer: Vivekananda

 

 

 

76. Where was finalised the Nehru Report by the All India Parties’ Conference ?

(A) Karachi

(B) Bombay

(C) Lucknow

(D) Allahabad

Answer: Lucknow

 

 

 

77. Which organisation was formed by Bhai Parmanand?

(A) The Paramhans Sabha

(B) Ved Samaj

(C) The Indian Society

(D) Jat-Pat Todak Mandal

Answer: Jat-Pat Todak Mandal

 

 

 

78. Which Viceroy spoke about the dominion status for India for the first time ?

(A) Lord Chelmsford

(B) Lord Irwin

(C) Lord Linlithgo

(D) None of the above

Answer: Lord Irwin

 

 

 

79. Who referred to 30th January also as the ‘Self-introspection Day’ ?

(A) Vinoba Bhave

(B) Jawaharlal Nehru

(C) Rajendra Prasad

(D) S. Radhakrishnan

Answer: Vinoba Bhave

 

 

80. Which post did the chairman of the Cabinet Mission Plan hold in 1946 ?

(A) President of the Board of Trade

(B) First Lord Admiralty

(C) Secretary of State for India

(D) Special Secretary for India in London

Answer: Secretary of State for India

 

 

 

81. The Pennises (Europe), Applachain (America) and Aravallis (India) are example of :

(A) Block mountains

(B) Old mountains

(C) Young mountains

(D) Fold mountains

Answer: Old mountains

 

 

 

82. Which one of the following soils found in India is the most useful for agriculture ?

(A) Black or regur soil

(B) Alluvial soil

(C) Red and yellow soil

(D) Marshy soil

Answer: Alluvial soil

 

 

 

83. Which of the following events took place in the Cenozoic era ?

(A) Formation of the Rockies, India collides with Asia and the formation of the Himalaya

(B) Formation of the Appalachians and Central European mountains

(C) Breaking up of Pangaea

(D) Splitting India from Antarctica

Answer: Formation of the Rockies, India collides with Asia and the formation of the Himalaya

 

 

 

84. Stalactites and-Stalagmites are :

(A) Erosional landforms in the Karst region

(B) Depositional landforms in the Karst region

(C) Transportational landforms in the Karst region

(D) None of the above

Answer: Depositional landforms in the Karst region

 

 

 

85. Brahmaputra, after joining Tista river is known as :

(A) Jamuna

(B) Padma

(C) Meghna

(D) Dihang

Answer: Jamuna

 

 

 

86. Jaduguda uranium mine is in which Indian states ?

(A) Jharkhand

(B) Bihar

(C) Chhattisgarh

(D) Tamil Nadu

Answer: Jharkhand

 

 

 

87. Which of the following factors are responsible for the rapid growth of sugar production in Southern India as compared to North India ?

(I) Higher per acre field of sugarcane

(II) Higher sucrose content of sugarcane (III)Lower labour cost

(IV) Longer crushing period

Select the correct answer from the codes given below :

(A) (I) and (II)

(B) (I), (II) and (III)

(C) (I) (III) and (IV)

(D) (I) (II) and (IV)

Answer: (I) (II) and (IV)

 

 

 

 

88. Which of the following are true regarding Jhum cultivation in India ?

(I) It is largely practices in Assam

(II) It is referred to as “Slash and Burn” technique (III)In it, the fertility is exhausted in a few year Select the correct answer from the codes given below :

(A) (II) and (III)

(B) (I) and (II)

(C) (I), (II) and (III)

(D) (I) and (III)

Answer: (I), (II) and (III)

 

 

 

 89. Which of the following factors are responsible for the present crisis in the jute industry in India ?

(I) The decline in overseas market.

(II) Inadequately supply of raw jute.

(III) Shift competition from synthe-tic packing materials

Select the correct answer from the codes given below:

(A) (II) and (III)

(B) (I) and (II)

(C) (I), (II) and (III)

(D) (I) and (III)

Answer: (I) and (II)

 

 

 

 90. Where is the Loktak lake situated?

(A) Kerala

(B) Uttarakhand

(C) Sikkim

(D) Manipur

Answer: Manipur

 

 

 

 91. According to Census data 2011, which of the following is not correctly matched ?

(A) Lowest ST Population : Goa

(B) Highest ST Population : Mizoram

(C) Lowest SC Population : Haryana

(D) Highest SC Population : Punjab

Answer: Lowest SC Population : Haryana

 

 

 

 92. Which of the following sector/items are not included in GST ?

(A) Durable consumer goods

(B) Land and real estate

(C) Luxury cars

(D) Cosmetics

Answer: Land and real estate

 

 

 

 93. In 2016-17 India’s exports to Asia increased by :

(A) 8 percent

(B) 10 percent

(C) 5.5 percent

(D) 7 percent

Answer: 8 percent

 

 

 

 94. As per the latest data released by CSO, Indian economy grew in the first quarter of 2017-18 by :

(A) 6.7%

(B) 5.7%

(C) 5.4%

(D) 5.1%

Answer: 5.7%

 

 

 

 

  1. As per budget estimate 2017-18, revenue deficit for Government of India as percentage of GDP is :

(A) 2.5

(B) 2.1

(C) 2.9

(D) 1.9

Answer: 1.9

 

 

 

 96. Read the following statements carefully and identify the correct one :

(i) Aam Admi Bima Yojana aims to provide life insurance protection to rural BPL families only

(ii) Members of identified vocational group between the age of 18 and 59 years are eligible under this scheme.

(A) Both are correct

(B) Only (i) is correct

(C) Only (ii) is correct

(D) Neither (i) nor (ii) is correct

Answer: Only (i) is correct

 

 

 

 97. Which of the following items the most in Government of India’s Revenue Expenditure ?

(A) Salary

(B) Pensions

(C) Major subsidies

(D) Interest Payments

Answer: Interest Payments

 

 

 

 

98. What was the percentage share of Rs. 1,000 and Rs. 500 Notes in total money supply, when these currency notes were demonetised on 8th November, 2016 ?

(A) 81%

(B) 86%

(C) 78%

D) 80%

Answer: 86%

 

 

 

 

99. In 2016-17 India’s exports to Asia increased by :

(A) 8 percent

(B) 10 percent

(C) 5.5 percent

(D) 7 percent

Answer: 8 percent

 

 

 

 

100. Which of tax under GST will be levied on Imports of goods and services ?

(A) IGST

(B) CGST

(C) SGST

(D) Exempt

Answer: IGST